A Magyar Közlönyben megjelent határozat a Gazdaság-újraindítási Alapból 12 milliárd forintot tett át a Magyar Falu Program beruházásaira. Ugyan erre a célra a Központi Maradványelszámolási Alapból 4 milliárd 312 millió forint fordítható.

A Rendkívüli kormányzati intézkedések költségvetési kalap 3,8 milliárd forinttal csökkent, ebből a Stipendium Hungaricum és diaszpóra ösztöndíjak támogatására 3,5 milliárd, míg a kiemelt sportegyesületek támogatására 300 millió forint fordítható.

A Központi Maradványelszámolási Alapból 9,8 milliárd forintot csoportosított át a kormány. A már említett faluprogram mellett 5,5 milliárd forinttal részesedett ebből az MNV Zrt., az állami tulajdonú társaságok beruházásaira.

Egy másik határozattal a kormány a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet belső felújítására, korszerűsítésére hagyott jóvá 1 milliárd 980 millió forintot.

A 2024-es Sakkolimpia megrendezésére pedig 5 milliárd 251 millió forint és további 2 millió 360 ezer eurónak megfelelő (több mint 800 millió) forint fordítható.