Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a ruházati bemutatón úgy fogalmazott: az új egyenruhák bevezetésével a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program megvalósítása egy olyan állomásához érkezett, amelyre a katonák régóta vártak. Mint mondta, a haditechnikai fejlesztések mellett mindig szem előtt tartják, hogy a program középpontjában az ember áll, akinek mindennapi munkájához és megjelenéséhez a kor követelményeinek megfelelő egyenruha is nélkülözhetetlen - olvasható a portál tudósításában.

Benkő úgy fogalmazott, ha azt akarjuk, hogy a társadalom támogatottsága egységesen pozitív legyen a katonák iránt, akkor a társadalom minden színterén meg kell jelennünk, s a legjobb benyomást tennünk. Megpróbálunk egy olyan ruházati elgondolást kialakítani, amellyel meg tudunk jelenni hazai és nemzetközi környezetben, munkahelyen, meg tudunk jelenni az utcákon és a rendezvényeken - mondta a miniszter.

A pályázat győztese, Léber Barbara újításai közé tartoznak az eddig megszokott színek megváltoztatása, a légáteresztő bélések, a könnyen mosható, nehezebben gyűrődő anyagok használata, a rendfokozati jelzések gallér helyett váll-lapos viselése, valamint a névtábla, amelyet az anyagok kímélése érdekében mágneses rögzítéssel látnak el az öltözeten. A hölgyek köznapi viseletében új elem a megváltozott női kalap, a férfiak esetében a Bocskai-stílusú sapkát tányérsapka váltja fel.