Újabb politikai lobbistát fogadott fel a magyar állam az Egyesült Államokban - írja a Szabad Európa. A washingtoni magyar nagykövetség 35 ezer dolláros (10,7 millió forint) szerződést kötött David Reaboi-jal, a Strategic Improvisation nevű kommunikációs cég igazgatójával, hogy az pozitív médiamegjelenést generáljon Magyarország számára, szembeszálljon a negatív médiamegjelenésekkel és interjúlehetőséget teremtsen magyar kormányzati tisztségviselőknek.

Nem ez az első alkalom, hogy a magyar állam lobbistákat fizet meg ilyen tevékenységért az Egyesült Államokban. 2018-ban az Átlátszó számításai szerint összesen 970 millió forintot költött Magyarország ugyanitt ugyanerre.

David Reaboi kommunikációs cégéről, amellyel a magyar nagykövetség is szerződött, azt írja, hogy főleg "Amerika-barát, konzervatív vagy nacionalista nézőponttal szimpatizáló, és erősen iszlamizmusellenes" ügyfelekkel szerződik. Reaboi-nak, aki saját bevallása szerint magyar zsidó gyökerekkel is rendelkezik, 107 ezer követője van Twitteren.