A büntetett előéletű férfi 2016 októbere és 2017 áprilisa között Kaposváron, Dombóváron és Pécsett találomra szólított le ismeretlen idős embereket az utcán azt állítva nekik, hogy korábbról ismerik egymást. Azután felajánlotta a sértetteknek, hogy őket úti céljukhoz gépkocsival elszállítja, útközben azonban tőlük különböző pénzösszegeket kért kölcsön azt állítva, hogy még aznap vissza fogja adni nekik.

A vádlott ezzel a módszerrel 171 ezer forintot csalt ki négy személytől, az ötödiktől további 70 ezer forintot kért, de ő nem adott neki, mert rájött az átverésre. Az idős sértettek ezután már nem látták viszont a pénzüket. (Álrendőrök fosztottak ki nyugdíjasokat Budapesten.)

A férfi egy régi ismerősétől is összesen 550 ezer forintot kért kölcsön még 2015 tavaszán valótlan üzleti kapcsolataira hivatkozva, de a megígért határidőre ezt sem fizette vissza, csak azután, hogy 2017 tavaszán elindult a nyomozás. A vádlott jelenleg előzetes letartóztatásba van, vele szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és vagyonelkobzás kiszabására tett indítványt - írja az MTI.