Magyar Posta Zrt. az önkormányzatokkal kötött megállapodások alapján 32 településen 45 posta szüneteltetését oldja fel, az érintett postahelyek január 2-án újra kinyithattak – közölték az MTI-vel.

Magyar Posta azt írta: a jogszabályi kötelezettségként előírt mintegy 1600 helyett országszerte 2233 posta áll így az ügyfelek rendelkezésére. Az újra nyitó postahivatalokról a postakeresőn lehet tájékozódni.

Október végén kezdődött a postabezárási hullám

A társaság még október végén jelentette be, hogy ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését a háború és a szankciók okozta válság, valamint az energiaárak radikális megemelkedése miatt.

A hétfői közleményben kiemelték, hogy a cég új vezetősége az elmúlt másfél hónapban intenzív és konstruktív egyeztetéseket folytatott a postahelyekről. Ahol a települések vállalták, hogy az adott posták üzemelésére vonatkozó szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizetnek, ott megállapodás született a további működésről.

A Magyar Posta október elején hozta nyilvánosságra, hogy melyik budapesti hivatalokat zárja be. A fővárosban október 8-tól 35 jellemzően alacsony forgalmú postát zártak be.