Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Posta nevével visszaélve csalók SMS-ben próbálják kicsalni az ügyfelek adatait – tudta meg a Napi.hu. A szöveges üzenetben arra kérik a csalók az üzenet címzettjét, hogy kattintson a linkre, hogy megkapja a csomagját.

Ezt azonban semmiképp ne tegye!

Megtévesztő weboldalra figyelmeztet a böngésző már a link előnézeténél is.

A weboldal megpróbálhatja Önt valamilyen veszélyes dologra rávenni, például szoftverek telepítésére vagy személyes/pénzügyi adatok, például jelszavak, telefonszámok vagy bankkártya adatok kiadására.

A Napi.hu által megszerzett SMS-ek különböző módokon próbálkoznak. Az üzenetek 33-as előhívószámos telefonszámról, tehát Franciaországból érkeztek. Kettő a szállítási adatokkal kapcsolatos hibára hivatkozik, egy pedig vámbeszedést kezdeményez.



Az üzenetek magyartalansága is egy figyelmeztető jel, valamint a linkek nem Magyar Postára hivatkozása is óvakodásra inthet.

Magyar Postát kerestük, hogy tudnak-e a csalásról, azonban cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ. Amennyiben reagálnak, frissítjük cikkünket.

Csalás és ámítás: a szélhámosok egy lépéssel előttünk járnak

Már évek óta az online tér az egyik legveszélyesebb környezet, a bűnügyi statisztikák szerint itt növekedett meg legjobban a csalással elkövetett bűncselekmények száma. A legújabb trend szerint most futárszolgálatok nevében csalnak ki pénzt a figyelmetlen vásárlóktól.