Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Bizottság csütörtökön csaknem 530 millió euró összegű támogatási csomagot terjesztett elő, mely az EU Szolidaritási Alapjából fog pénzügyi támogatást biztosítani.

A csomag 17 tagállam - köztük Magyarország - és három csatlakozásra váró ország számára nyújt majd finanszírozást a lakosság egészségének koronavírus-fertőzéssel szembeni védelmét célzó intézkedésekhez - közölte az Európai Bizottság. A támogatás azoknak a közkiadásoknak egy részét hivatott fedezni, amelyeket a kedvezményezett országok egészségügyi védőfelszerelésekre és egyéni védőeszközökre, a lakosságnak nyújtott szükséghelyzeti támogatásra, valamint a betegség terjedésének megelőzését, nyomon követését és megfékezését célzó intézkedésekre fordítanak.

Magyarország az Európai Bizottság javaslata értelmében 39 723 926 euró (csaknem 14,5 milliárd forint) összegben jut majd támogatáshoz. Ez az összeg tartalmazza a Magyarország részére már folyósított előleget, amely mintegy 26,5 millió eurót tesz ki.

Ahhoz, hogy a kedvezményezettek hozzájussanak az Európai Bizottság által javasolt pénzügyi támogatáshoz, még szükség van az Európai Parlament és a Tanács jóváhagyására.