A cég a legfontosabb tudnivalókat igyekezett összegyűjteni:

Mehetek-e dolgozni a kijárási korlátozás alatt?

Igen. A kormány 71/2020. (III. 27.) számú rendelete a kijárási korlátozásról, egyértelműen lakhelyelhagyásra alapos indoknak tekinti a munkavégzést, a hivatásbeli kötelezettséget, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységet.

Kell-e igazolást magammal vinnem?

A rendelet nem tartalmaz erre vonatkozó információt, de minden vállalat dönthet úgy, hogy ilyen igazolással ellátja dolgozóit. "Mi a Prohumannál úgy döntöttük, hogy munkáltatói igazolást állítunk ki közel 7 ezer Magyarországon munkaviszonyban álló és további többszáz egyszerűsített (alkalmi) foglalkoztatási formában dolgozó munkavállalónk számára, hogy a lehető legkörültekintőbb módon biztosítsuk a munkába járás lehetőségét. Mindezt e-mailen és nyomtatott formában is elérhetik az érintettek" - mondta Juhász Csongor ügyvezető igazgató.

Mehetek-e állásinterjúra a kijárási korlátozás alatt?

Igen. A rendelet tartalmazza, hogy munkavégzés, illetve a legszükségesebb esetben a személyes megjelenést igénylő ügyintézés, így hatósági, banki, pénzügyi, biztosítási és postai szolgáltatások igénybevétele esete lakhelyelhagyásra alapos indoknak tekinthető.