Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Továbbra is erős az érdeklődés Magyarország iránt a világ minden tájáról – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter pénteki Facebook-videójában azt követően, hogy több mint 160 nemzetközi befektetővel tárgyaltak egy videokonferencia keretében.

Ahogy a legutóbbi hitelminősítői értékelésekből is látszik, a befektetők kedvezően értékelik a magyar gazdaság stabil alapjait, többek között azt, hogy a háború, a szankciók, és a választási év ellenére is csökkent a költségvetés hiánya, és a vártnál jobban mérséklődött az államadósság is

– mondta a miniszter.

Citibank szervezésében 162 befektetőnek tartottak videókonferenciát a magyar gazdaságról. Ezen részt vett Virág Barnabás, MNB-alelnök, Tóth Tibor államtitkár, valamint Kurali Zoltán, ÁKK vezérigazgató volt az esemény további előadója.

 

Kész a terv az uniós források felhasználására, de még dúl a vita

Tart még a vita az Európai Bizottság és a magyar kormány között, viszont a hazai fejlesztéspolitikai intézményrendszer részletes tervet dolgozott ki az uniós források felhasználására. A Területfejlesztési Miniszteri Kabinet közzétette a 2023-ra tervezett fejlesztéspolitika menetrendjét, amihez már aláírtak több mint 9000 támogatói szerződést, mintegy 1300 milliárd forint értékben. Bővebben>>>

A magyar gazdaság a helyreállítási források nélkül is az uniós átlag felett erősödött és idén is elkerüli a visszaesést – jelentette ki Varga Mihály.

A magyar beruházási ráta a legmagasabb az unióban, továbbra is magas a foglalkoztatás, csökkenő pályára állt az infláció és az év végére egyszámjegyűre lassul.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a cél az, hogy a veszélyes nemzetközi környezetben is megőrizzék a magyar gazdaság stabilitását.

Itt van, mi fenyegeti a gazdasági növekedést

A visszaeső kiskereskedelmi forgalom és az uniós pénzek körüli bizonytalanság biztos nem használ, ahogy a magas kamat sem. A magyar gazdaság teljesítménye 0,6 százalékos növekedéssel elég halovány lesz idén, azonban jövőre már 3,4 százalékkal bővülhet. Bővebben>>>