Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarország már teljesítette azt, amit más országok még csak meg akarnak fogalmazni" - hangoztatta az államfő. Áder szerint az ország tovább szeretne haladni ezen az úton, növelni az energiahatékonyságot, és minél több alternatív energiát felhasználni.

Ha ma sikerülne megállapodni a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében, az emberiség korábbi felelőtlenségének hatásai akkor is további 30-40 évig érezhetők lennének. Magyarország ezért megfogadta a Stern-jelentésben megfogalmazottakat - e szerint egyeurónyi, a megelőzést szolgáló beruházás hateurónyi kártól mentesíthet -, tározókat épít, és próbál további hatékony intézkedéseket tenni - tette hozzá.

A világszerte jelentkező környezeti csapások és tudósok százai egyaránt arra figyelmeztetnek, hogy "a felelőtlenség évtizedei után a felelősség évtizedeinek kellene következniük". Kiemelte, hogy az elmúlt negyedszázad alatt 30 százalékkal nőtt a Föld légkörének szén-dioxid-koncentrációja.

Áder idézte a Nobel-díjas Gábor Dénes szavait: az ember eddig a természettel küzdött, most pedig a saját természetével kell megküzdenie.