Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kerékpárszállító hajók az előszezonban május 1. és június 6. között közlekednek hétvégenként. Szombatonként Balatongyörök-Balatonmáriafürdő-Szigliget-Badacsony útvonalon, vasárnaponként pedig Balatonmáriafürdő-Balatongyörök útvonalon. A kifejezetten elő- és utószezonban közlekedő járatok indításának költségeihez a négy önkormányzat összesen 2 millió forinttal járul hozzá.

Balassa Balázs kifejtette, a hajójáratokkal lehetőséget kívánnak teremteni a Keszthelyi-medence körbetekerésére, a Szigligeti Vár könnyebb elérésére, valamint a Badacsonyi hegy nyújtotta természeti és gasztronómiai élmények megismerésére a biciklisek számára. A Balatoni Hajózási Zrt. az Akali vízibuszát átalakította és alkalmassá tette kerékpárok szállítására. Ez a 30 bicikli szállítására alkalmas hajó fogja a szolgáltatást végezni.

Két évvel ezelőtt indult ez a kezdeményezés három település részvételével, amelyhez idén Badacsonytomaj is csatlakozott. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy évről évre nő a személyhajón szállított kerékpárok száma - mondta a polgármester.