Kedden közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a fogyasztói árak augusztusi alakulását. A fogyasztói árak átlagosan 3,4 százalékkal voltak magasabbak júliusban, mint egy évvel korábban, júniushoz viszonyítva pedig átlagosan 0,3 százalékkal nőttek. A júliusinál magasabb drágulást legutóbb 2013 januárban mértek, akkor 3,7 százalékos volt az infláció mértéke. Az első hét hónapban a fogyasztói árak átlagosan 2,5 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest.

Szintén kedden jelennek meg a kereskedelmi szálláshelyek júliusi forgalmának adatai. Júniusban 0,4 százalékkal csökkent a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakában mért forgalma, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,0 százalékkal csökkent, a belföldi vendégek által eltöltötteké 0,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakihoz képest. A KSH közleménye szerint a forgalom alakulásában szerepet játszhatott a kedvezőtlen időjárás, és az is, hogy az előző évvel ellentétben az idén júniusban nem volt hosszú hétvége.
A kereskedelmi szálláshelyek folyó áron számolt összes bruttó árbevétele 6,7 százalékkal nőtt.

Szerdán a júliusi ipari termelés második becslését közli a KSH. Az első becslés szerint júliusban az ipari termelés volumene 6,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 3,9 százalékkal emelkedett. Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás júliusban 2,0 százalékkal csökkent.

Pénteken a júliusi építőipari termelést és a mezőgazdasági termelői árakat teszi közzé a KSH. Júniusban az építőipari termelés a nyers adatok szerint 28,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit a májusi 15,3 százalékos emelkedés után. Az előző havihoz mérten 7,2 százalékkal emelkedett a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelés. Az első fél évben 19,1 százalékos volt az építőipari termelés növekedése az előző év azonos időszakához mérve.

A kép forrása: Stocksnaps.