Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3150 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 idős krónikus beteg. Ezzel 383 főre emelkedett az elhunytak száma, 801-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1966 fő. Az aktív fertőzöttek 63 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 52 százaléka budapesti vagy Pest megyei. 968 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 50-en vannak lélegeztetőgépen - írja a kormányzati tájékoztató portál.

Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön. Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák.

A világon csütörtök hajnalra az összes megerősített eset száma meghaladta a 3,755 millió főt, az aktív esetek száma viszont csak 2,246 millió tesz ki. A járvány kitörése óta világszerte 263 831 fő halt bele a betegségbe.

Az előző nap 3111 koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván Magyarországon.