A nyomozás során nőtt az elkövetési érték is: a félmilliárd helyett most már 700 milliós csalással vádolják Busch Bélát, és nőtt a becsapottak száma is. A vád szerint az egykori sztárügyvéd, Habony Árpád korábbi jogi képviselője úgy kért többmilliós kölcsönöket volt tanítványaitól és kollégáitól, hogy tudta, nem tudja visszafizetni. Továbbá ügyvédi visszaéléssel és sikkasztással is vádolják, mert egy tízmilliós letétet nem adott vissza a jogosultnak.

Azt nem tudni, hova tűnt el ekkora vagyon, viszont végrehajtani már nem lehet Busch Bélánál, ugyanis a korábbi értékes villája, irodája, építési telke és luxusautója már más nevén szerepel.

A Magyar Nemzet szerint Busch Béla ellen egy másik büntetőeljárás is folyamatban van, emiatt került előzetes letartóztatásba. Abban az ügyben a másik vádlott Oszter Sándor, akivel a vád szerint 50 millió forintot csaltak ki egy adóvisszaéléssel vádolt vállalkozótól azzal az ígérettel, hogy jó kapcsolatok révén segítenek elkerülni a börtönt és az előzetest. Ezzel Busch befolyással való üzérkedést követett el - írta a portál.

Képünk forrása: Shutterstock