Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Megkezdődött az influenza elleni védőoltások beadása. Már az ország egész területén elérhető a 60 éven felüliek, valamint a rizikócsoportba tartozók számára a vakcina.

Az ÁNTSZ közleménye szerint Magyarországot az influenzajárvány általában januárban éri el, így még elég idő van arra, hogy kérjük a védőoltást. Az idei szezonban 1,3 millió adag térítésmentes, influenza elleni oltóanyagot szállítottak ki a rendelőkbe. A vakcina elérhető a háziorvosoknál, és a foglalkozás-egészségügyi orvosoknál.

A térítésmentes oltásra jogosultak köre a tavalyi évhez képest nem változott. A fokozottan veszélyeztetettek közé tartoznak mások mellett a 60 éven felüliek - egészségi állapotuktól függetlenül -, a krónikus légzőszervi, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, továbbá a várandós vagy a gyermekvállalást tervező nők. Ugyancsak ingyenes védőoltás jár az egészségügyi dolgozóknak, az állattenyésztés egyes területén dolgozóknak, valamint azoknak, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretén belül közvetlen kapcsolatba kerülnek illegális vagy legális bevándorló külföldiekkel.

Az influenza és a szövődmények megelőzésének leghatékonyabb módja a védőoltás. Azok, akik minden évben megkapják a vakcinát, magasabb szintű védelmet élveznek bármely életkorban, a rendszeres újraoltásokkal pedig a védettség mértéke növelhető.