Az alapkamat 2,1 százalékos szinten tartása mellett voksolt Balog Ádám, Bártfai-Mager Andrea, Cinkotai János, Gerhardt Ferenc, Kandrács Csaba, Kocziszky György, Matolcsy György, Pleschinger Gyula és Windisch László.

A monetáris tanács megítélése szerint tovább folytatódhat a magyar gazdaság növekedése. Az erősödő gazdasági aktivitás mellett a kibocsátás elmarad potenciális szintjétől, és a hazai reálgazdasági környezet bár csökkenő mértékben, de dezinflációs hatású marad.

A belső kereslet élénkülése ellenére, a külső piacok elhúzódó kilábalása miatt a kapacitáskihasználtság csak fokozatosan javulhat. A foglalkoztatás növekedése mellett a munkanélküliség meghaladja a strukturális tényezők által meghatározott, hosszú távú szintjét. Az inflációs nyomás tartósan mérsékelt maradhat.

A rövidített jegyzőkönyv szerint a tanácstagok egyetértettek abban, hogy a jelenleg 2,1 százalékos alapkamat megváltoztatásának lehetőségéről a középtávú inflációs és reálgazdasági kilátások átfogó értékelését követően, a márciusi Inflációs jelentés alapján érdemes döntést hozni. Az MT ominózus ülése március 24-lesz.