Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több mint 30 milliárd forintot különített el a kormány a Makkabi játékok lebonyolításához szükséges sportlétesítmények kiépítésére - írja a Magyar Nemzet. A zsidó olimpiának is nevezett sporteseményt négyévente rendezik meg, legutoljára 2015-ben Berlinben  tartották a versenyeket. A játékok lebonyolításához már az idei költségvetésből kifizetnek kétmilliárd forintot, amiben nincs benne a kiviteli tervek elkészítésére szánt 1,6  milliárd.

A Napi.hu egy hónapja készült összesítésében még csupán 10 milliárd forint szerepelt a Makkabi játékokra a költségvetésben. A szakértőket nem véletlenül aggasztja, hogy a rendezvény költsége a vizes vébéhez hasonlóan elszállhat. Azzal kapcsolatban az illetékesek kezdetben 23 milliárdos összegről beszéltek, ami mostanra 100 milliárd fölé emelkedett.

A Makkbit a kormány részéről Seszták Miklós fejlesztési tárcája fogja össze - az ő felelőssége a vizes vébé menedzselése is. A rendezvényt a budapesti Aréna pláza és az MTK-stadion közötti területre tervezik, részben az egykori Taurus gumigyár területére, de vasúti síneket is fel kell szedni, hogy helyet csináljanak a sportlétesítményeknek.