A magyar diplomácia vezetője a nyílt ülés után közölte, a kormány fel van készülve minden lehetőségre. A tározókkal összefüggésben azt mondta, nyugodtak lehetünk, és nemcsak azért, mert március van, hanem azért is, mert az ország rendelkezik megfelelő tartalékokkal és azokkal az útvonalakkal is, amelyek biztosítják azt, hogy szükséghelyzetben is gondoskodni lehessen az ország gázellátásáról.

Egy esetleges menekülthullámra vonatkozó kérdésre válaszolva a külügyminiszter elmondta, abban bíznak, hogy senki nem fog rémhíreket terjeszteni, senki nem fog pánikot kelteni, de minden lehetőségre fel vannak készülve, ez az operatív törzs egyik fontos feladata.

Martonyi János felelős viselkedésre szólított fel, hogy ne terjedjenek az általános katonai mozgósításra vonatkozó rémhírek Ukrajnában. Ezek szerinte alkalmasak voltak arra, hogy néhány magyar fiatalban félelmet keltsenek. Azt kérte, hogy a magyar választási kampányban is őrizze meg mindenki a nyugalmát.

A miniszter a magyarországi orosz nagykövettel folytatott megbeszélésről közölte, hogy ő elmondta az aggodalmaikat, a nagykövet pedig lényegében az ismert orosz álláspontot. Ezzel a világos politikai üzenet átadása megtörtént - tette hozzá.