Négy teherjárattal 193 karton sebészi szájmaszk, 2000 karton kesztyű, 1479 karton izolációs ruha érkezett - hangzott el a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján. A szállítmányok össztömege megközelíti a 20 tonnát - mondta Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa.

Mintegy ötvenszer fordultak a Wizz Air repülőgépei a Kínát Magyarországgal összekötő légihídon. A társaság teljesítménye rendkívül fontos, hiszen gépei hozzák Magyarországra az egészségügyi védekezés sikere szempontjából kulcsfontosságú eszközöket - közölte a külügyminiszter az MTI-vel. A maszkokat és a kesztyűket négy repülőgép hozta két kínai városból; a felszereléseket a központi raktárba viszik, miután elvégezték a vámolást és a minőségellenőrzést. A raktárból pedig kórházakhoz, illetve rendelőintézetekhez kerülhetnek - mondta a miniszter.

Az elkövetkező hetekben sok Wizz Air és más szállítógép fordul meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér betonján, hiszen még sokmillió maszkot és kesztyűt, illetve sok ezer lélegeztetőgépet fognak Budapestre hozni az eddig "leszerződött" mennyiségek alapján - idézte Szijjártó Pétert az MTI.