Ismét megugrott a kereslet az FFP2-es maszkok iránti kereslet, miután október 28-án ismét kötelezővé tették a maszkhasználatot hazánkban. 

Tavaly szeptemberben a lakosság egy része több okból kifolyólag elkezdte felvásárolni a maszkokat, ezért több helyen könnyen elszálltak az árak. Sokszor olyan helyzet is előfordult, hogy a kereskedő nem kapta meg időben a szállítmányt, de végül mindig tudtak más cégektől vásárolni - mondta a Multi-vitamin.hu ügyvezetője, Jánvári András.

Jánvári szerint októberre nagyon visszaesett az érdeklődés, azonban november első hetében újra emelkedni kezdett, de már csak minimálisan. A vállalat közleménye szerint az év elején több országban kötelezővé vált az FFP2-es maszk viselése, ezért a maszkok iránti keresletet nem a vírustól való, hanem a hiánytól vagy az elszálló áraktól való félelem hajtotta.

Márciusban arra is volt példa, hogy míg reggel 9 órakor bruttó 80 forintért lehetett maszkot kapni, addig 2 órával később már bruttó 300 forint volt a maszk a legjobb darabáron, nagy tételben – mondta az ügyvezető.

Ahogy arról a Napi.hu is beszámolt, a kötelező maszkviselés nem vette el a magyarok kedvét a bevásárlástól. A friss tapasztalatok szerint a vásárlók tudomásul vették, hogy újra maszkot kell hordaniuk a boltokban.