Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kunetz Zsombor az ATV Start című műsorában maszkban jelent meg. Ezt azzal magyarázta, hogy szerinte hazánk alulteljesít a mérésekben: míg Ausztriában 80 millió körül van a tesztek száma, Magyarországon ez nem éri el a 7 milliót sem. Nem tudjuk pontosan, hol tart most a járvány, de a növekedés egyértelműen látszik - írja a televízió portálja.

A kórházban ápoltak, a lélegeztetőgépen lévők és az elhunytak számát kell figyelembe venni - hangsúlyozta a szakember. A legutóbbi hullám alatt 11-12 ezer kórházi kezelt bedöntötte a magyar egészségügyi ellátást, ezt nem kellene megint elérni, és most már valószínűleg 8 ezer beteg is képes lenne bedönteni, mert annyival kevesebb a létszám az egészségügyi ellátásban.

Szerinte a főpolgármesternek már el kellett volna rendelnie, hogy például a tömegközlekedési eszközökön a maszk kötelező legyen. A tömegközlekedés az a csomópont, ahol nem lehet távolságot tartani, és a zárt zsúfolt tereken is szükség lenne a maszk viselésére - magyarázta Kunetz Zsombor.

Ismét hangsúlyozta, hogy mivel nincs elég mérés, nem látjuk, mennyire terjed a járvány, ráadásul az oltottság elrejti a vírushordozást, mert nem betegednek meg, ha megfertőződnek. Úgy látja, nem kellene eljutni a teljes lezárásig, lépcsőzetes járványkezelési rendelkezéseket kellene meghozni, és akkor ez talán megelőzhető.

A korábbi hullámok alatt a kórházakban kényszermegoldások voltak, normál kórtermeket neveztek ki intenzív kórtermeknek, a személyzet nem volt hozzá elég, de nem tud róla, hogy jobban felkészítették volna a kórházakat a nyáron egy következő hullámra. Ha felkészülünk, úgy járunk, mint Ausztria, 10 ezer halottunk lenne sajnos, de nem 30 ezer, és nem állna le az ellátás és nem nőnének a várólisták brutális mértékben - fogalmazott a szakember.