Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jegybank bejelentette, hogy - mivel kiemelt feladatának tekinti a hazai pénzügyi kultúra fejlesztését, ezért a rendelkezésére álló eszközökkel segíteni kívánja a közgazdasági oktatást és a pénzügyi műveltség szélesítését - új, közgazdasági és monetáris politikai szakmai könyvsorozatot indított. A könyvsorozat első kötetét Matolcsy György MNB-elnök jegyzi.

Az Egyensúly és Növekedés című kötet részletesen bemutatja mindazokat az új gazdaságpolitikai elgondolásokat, innovációkat és eszközöket, amelyek a magyar gazdaság 2010-2014 közötti, gazdaságtörténeti szempontból is jelentős sikeréhez vezettek, megvalósítva a költségvetési és pénzügyi stabilizációt, ezzel megteremtve a fenntartható növekedés alapfeltételeit.

A bejelentés szerint a könyvhöz a felsőoktatási intézmények könyvtáraiban juthatnak hozzá az érdeklődők, emellett a kötet kereskedelmi forgalomban kapható, valamint e-book formában is megvásárolható. (A kötet bolti ára 3 900 forint, a digitális ár 1 800 forint)

A jegybank a közeljövőben tervezi a könyvsorozat további részeinek megjelentetését is. A sorozat következő három kötetének címe: Új gazdaságpolitika (A jövő kormányzati politikájának csírái); Új irányzatok (Közgazdaság és pénzügyek); Az új átmenet (A monetáris politikai irányváltás okai és eredményei).