Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ország északkeleti harmadán többnyire borult, párás, néhol tartósan ködös idő valószínű szitálással, de vasárnap napközben a borult, párás terület kiterjedése csökken.

Éjszaka foltokban - főként délnyugaton, délkeleten is - köd képződik. Szombaton a nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül, vasárnap délutántól a szél fokozatosan északnyugatira fordul, estére többfelé megerősödik, a magasabban fekvő helyeken viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -6 fok között alakul, délnyugaton és az Északi-középhegység völgyeiben lehet a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 3 és 10 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb, ott néhol 0 fok közelében marad.

Milyen idő lesz Európában?

A hét közepén még Közép-Európa felett elhelyezkedő magasnyomás fokozatosan leépült, szombaton reggelre a Földközi-tenger délnyugati medencéje fölé szorult vissza. Hatására jelenleg Dél-, Délnyugat-Európában túlnyomóan napos, csapadékmentes az idő. A hőmérséklet csúcsértéke kissé az átlag felett alakul, délutánra többnyire 11 és 16, a Pireneusi-félsziget déli felén 17 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

Ugyanakkor a kontinens északi és keleti felének időjárása jóval változékonyabb, de az elmúlt napokéhoz képest lényegesen enyhébb. A nyugatról keletre, délkeletre vonuló frontrendszerek mentén erősen felhős az ég, szórványosan esik az eső. A havazás az Ural térségére szorult vissza, napközben is fagyos területeket csupán az Uralnál és a Skandináv-félsziget északi részén találhatunk. Az ott felhalmozódó hideg levegő a következő napokban dél felé mozdul el, de vasárnap estig a Kárpát-medencében még lényeges hőmérséklet-változás nem lesz.