Támogatta Németh Lászlóné miniszteri kinevezését az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága pénteki ülésén, amelyen a jelölt kifejtette: gyakorlati ember, és elő tudja majd segíteni a gazdasági folyamatok felgyorsítását a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) elén.

A bizottság tagjai közül 19-en igennel, 6 nemmel szavaztak.

Németh Lászlóné meghallgatásán a korábbi bizottsági üléseken elmondottak mellett kifejtette: kiemelten figyelembe veszi majd a magyar vállalkozások szempontjait, és igyekszik támogatni a kis- és közepes vállalkozásokat is, amelyek segíthetnek a munkanélküliség csökkentésében.

A szavazás előtt vita alakult ki a jelölt alkalmasságáról. Boldvai László (MSZP) felvetette, nem gondolja-e úgy, hogy jól felfogott saját érdekében, illetve a miniszterelnök tekintélyének megóvása érdekében vissza kellene lépnie?

Szekeres Imre (MSZP) úgy vélte, a jelölt a képviselői kérdésekre adott válaszai alapján nem alkalmas a miniszteri poszt betöltésére, részben azért is, mert nincs politikai tapasztalata.

Szijjártó Péter (Fidesz) azt mondta: ne tévessze meg a jelöltet az a hang, amit a szocialista képviselők részéről hall. Hozzátette: "valóban, még soha nem fordult elő, hogy valaki a gazdasági életből, nulla politikai tapasztalattal érkezett a kormányba, mert soha nem hívták még a miniszterelnököt Bajnai Gordonnak és a pénzügyminisztert Oszkó Péternek".