Jelenleg nincs olyan cég, amely biztosan állíthatja magáról, hogy részt vesz a programban, hiszen még a regisztrációs felület sem nyílt meg - írta ki a Facebook oldalára a napelemes piac egyik meghatározó cége.

A “Lakossági napelemes rendszerek támogatására és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” címet viselő kivitelezői regisztrációs felhívás első határidős dátuma szeptember 20 volt, majd ezt előbb egy héttel 27-ére, majd 30-ára, aztán pedig október 4-ére változtatták. Október 4-én pedig ez is módosult: az új dátum október 18.

Az, hogy ilyen sokszor módosították a kivitelezőkre vonatkozó időpontot nem túl sok jót sejtet a lakossági pályázók számára sem. Maga a pályázatkiírás is számos hibát tartalmaz. Erre a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség és a Magyar Hőszivattyú Szövetség is hosszú listában hívta fel a kiírók figyelmét - posztolta az NVSolar a közösségi oldalára.

Az iparági szövetség (MNNSZ) valójában a Portfólió cikkét szemlézve írta azt, hogy százas nagyságrendben érkeztek hibajelzések, illetve módosításra szoruló tételekről visszajelzések, ezért érdemes lenne több ponton módosítani a kiírást. Ez ugyan még csak a kivitelezői regisztráció, de már biztosan hatással lesz a lakossági pályázat startjára is.