Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rendőrség kéri azon személyek jelentkezését, akiktől Sz. Gáborné csengeri lakos németországi örökséghez való hozzájutás segítése címén az elmúlt évek során kölcsönt kért és kapott, illetve a kölcsön visszafizetését az örökséghez jutásra hivatkozással ígérte - olvasható a Police.hu-n.

A rendőrség először március 23-án tett közzé felhívást, amelyben az asszony áldozatainak jelentkezését várta.

Az ügyet március 13-án robbantotta a Magyar Nemzet. A lap szerint négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró feletti rendelkezhetett volna Kósa Lajos fideszes képviselő. Erről dokumentumot is bemutattak, e szerint a megbízó felruházza Kósa Lajost, hogy a "megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon", és azokat a "megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze".

A Magyar Nemzet később azt közölte, hogy a pénzből Kósa Lajos édesanyjának is juthatott volna 800 millió forint. Később kiderült, hogy a pénz eredetileg Kósa Lajos feleségének utalták volna.

A Magyar Nemzet pénteken újabb részleteket árul el, eszerint Kósa Lajos kézírása látható azon a papíron, amelyen édesanyja bankszámlaszámát, annak nemzetközi utalásra is alkalmas kódjait megadja a személyes adatok és elérhetőségek mellett.

A jelek szerint Kósa nem önzetlenül segített a csengeri örökösnőnek, hanem azzal a céllal, hogy Szabó Gáborné megfelelő helyre utalja az ígért 800 millió forintot - véli a Magyar Nemzet.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.