Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 2,3, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 9,7, az üzemanyag-kiskereskedelemben 8,6 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. Így január-áprilisban a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 6,9 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.

2018. áprilisban az előző évhez viszonyítva:

  • Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 6,1 százalékkal nőtt. (A második becslés adata 0,1 százalékponttal magasabb az első becslésben közöltnél.)
  • Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 2,3 százalékkal nőtt. Az élelmiszer-kiskereskedelem 77 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 0,9, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 4,2 százalékkal nőtt.
  • A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 9,7 százalékkal emelkedett. Növekedtek az eladások az iparcikk jellegű vegyes- (20 százalék), a textil-, ruházati és lábbeli- (18 százalék), a használtcikk- (12százalék), a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer- (6,9 százalék), a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk- (4,7 százalék), valamint a bútor-, műszakicikk-üzletekben (3,8 százalék).
  • A csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 21 százalékkal emelkedett.
  • Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 8,6 százalékkal nőtt.
  • A kiskeradatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 14 százalékkal nőttek.

Az idei negyedik hónapban az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 892 milliárd forint volt.

A forgalom 44 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 39 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 17 százaléka az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.

Fotó forrása: Földi D. Attila / Napi