Az Országos Bírósági Hivataltól (OBH) statisztikái szerint 2013. november 1-je és 2016. december 31-e között 57 847 devizahiteles-ügy érkezett a törvényszékekre és a járásbíróságokra. A közel 60 ezer eljárás azonban vélhetően nem fedi a bíróságokra érkezett összes devizahiteles-kereset számát, de még ezek egyharmadában sem született ítélet - írja a Magyar Nemzet.

A szervezet adatai szerint több mint 18 ezer per nem zárult még le. Ezek közül majd' hatezer ügy továbbra is fel van függesztve a jogszabályok alapján. Csak akkor indulhatnak újra, ha a törvény szerint a bankok és az adósok közt megtörténik az elszámolás.

Arról nem tudott tájékoztatást adni az OBH, hogy a bankok vagy az adósok milyen arányban nyerték meg az eljárásokat. Pedig ezek mind a hitelesek, mind a pénzintézetek szempontjából fontosak lennének. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón elmondta, hogy a Trócsányi László igazságügyi minisztertől részletes tájékoztatást kér a devizahiteles-ügyek helyzetéről.