A fővárosban megdőlt a nappali hidegrekord hétfőn, a mínusz 6 fokos maximumérték egy fokkal hidegebb az eddig mért legalacsonyabbtól, a az 1986. február 26-án, Budapesten a Széchenyi-hegy állomáson beállt mínusz 5 Celsius-foknál. A János-hegyen volt a legfagyosabb az idő: mindössze mínusz 6,7 fokig melegedett a levegő.

Az országos nappali hidegrekord mínusz 11,4 fok, ezt szintén 1986-ban mértek Kékestetőn. Ez a rekord nem dőlt meg, de "beállt", ugyanis szintén Kékestetőn most is mínusz 11,4 fokos maximumértéket rögzítettek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 12 és mínusz 7 fok között alakul, az Északi-középhegység térségében ennél néhány fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 2 fok között várható. A következő napokban a maximumértékek néhol mínusz 10 fok körül alakulhatnak. A leghidegebb órákban helyenként mínusz 20 foknál is hidegebb lehet. (A Napi.hu részletes előrejelzése ezen a linken olvasható.)

A fotó illusztráció, forrása: Pixabay.