Hatalmas anticiklon található a Kelet-európai-síkságon, amely nyugatra Skandinávia és az Északi-tenger, délkeletre a Kaszpi-tenger irányába is kiterjeszkedik. Ezeken a területeken általában száraz idő van, kevés a felhő, ami miatt a Kárpátoktól északra, északkeletre nagy területen fagy hajnalban.

A Brit-szigetek környékén és Észak-Skandináviában frontrendszer hullámzik, amely arrafelé felhős, csapadékos időt okoz, a skót szigeteken és Írországban néhol jelentős mennyiségű csapadék esik.

A magasnyomástól délre a Balkán-félszigeten és a Fekete-tenger partvidékén elöregedett ciklon örvénylik, és ugyancsak változékony, csapadékos az időjárás, az intenzívebb gócokban 20-50 mm eső is leesik.

A Kárpát-medencében vasárnap estig kezdetben a fent említett anticiklon, később a mediterrán térségben újra kimélyülő ciklon határozza meg az időjárást, a napsütést vasárnapra esős idő váltja fel.

Várható időjárás vasárnap éjfélig

Délkelet felől felhősödés kezdődik, éjszaka a legtöbb helyen beborul az ég, és ezzel együtt egyre több helyen az eső is elered. Vasárnap az ország északkeleti harmadán vékonyodik, szakadozik a felhőzet, a csapadék is megszűnik a délelőtti órákban, másutt viszont marad a borult idő ismétlődő, változó intenzitású esővel. Az északkeleti, keleti szél többfelé lesz élénk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2, 9 fok között alakul, de a kevésbé felhős északkeleti tájakon gyenge fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 8 és 13 fok között valószínű, de az ország északkeleti harmadában 15, 18 fok is lehet.