Sikeres zártkörű tőkebevonást követően csütörtökön megkezdődött a kereskedés a Cyberg Corp. Nyrt., a Kajahu étterem- és technológiai franchise tulajdonosának részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) középvállalati igényekre szabott Xtend piacán. Rózsa Balázs vezérigazgató és Szabó Erik vezérigazgató-helyettes, a BÉT hagyományainak megfelelően, a New York-i Tőzsde csengőjének pontos másolata megszólaltatásával indította el a kereskedési napot.

Az ünnepségen a vállalat vezetői mellett részt vett Végh Richárd a BÉT elnök-vezérigazgatója, valamint Kapolyi József (Kapolyi Ügyvédi Iroda) és Scholtz Péter (UniCredit Bank Hungary Zrt.), akik jogi képviselőként és tanácsadóként támogatták a kibocsátó részvényeinek regisztrációját. A cég részvényeivel 1 800 forintos árfolyamon kezdődött a kereskedés, az induló 5,370 milliárd forintos piaci kapitalizáció a korábbi zártkörű tőkeemelés alapján alakult ki.

A tavaly november 7-én lezajlott tőkeemelés során egyebek között az OTP Alapkezelő, a Generali Alapkezelő, az Equilor Alapkezelő, az Amundi Alapkezelő és az Accord Alapkezelő egyes befektetési alapjai, az Uniqa Biztosító, valamint a Horizont Magánnyugdíjpénztár és a Prémium Önkéntes Nyugdíjpénztár szálltak be az étteremláncba.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!