A hőmérséklet mínusz két fok körül várható. Az FKIH szerint a fővárost elérő havazás miatt számítani kell balesetekre, koccanásokra, megnövekedett menetidőre. Az igazgatóság állománya folyamatosan ellenőrzi a főváros közlekedésének kritikus szakaszait, csomópontjait. Műveletirányítási ügyelete állandó kapcsolatot tart fenn a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. diszpécserszolgálatával, és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel.

Az FKF-től kapott jelentés szerint legmagasabb készültségi fokozatban látják el munkájukat, 116 hóeltakarító és síkosságmentesítő célgép dolgozik hajnal óta Budapesten. Az FKF munkagépei első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú főútvonal-hálózaton végzik a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. A feladatok végrehajtásakor a fontossági sorrend: hidak, felüljárók, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as, az M5-ös autópályák és a 2-es, 6-os, 10-es és 11-es főközlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai, autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, autóbusz- és fő közlekedési útvonalak, kórházakhoz, rendelőintézetekhez, illetve a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utak. A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődik meg a munkavégzés.

Az igazgatóság állandó kapcsolatot tart a Magyar Vöröskereszttel, a Magyar Baptista Szeretetszolgálattal, a Máltai Szeretetszolgálattal és a Református Szeretetszolgálattal. Ezen szervezetek tizenöt technikai eszközzel és hetvenöt önkéntessel három órán belül aktivizálhatók. Szintén három órán belül bevethető a fővárosi Önkéntes Mentőcsoportok száz önkéntese vasárnap éjfélig. A nagyobb számú események kezelése érdekében az FKI műveletirányítási ügyelete ötven szolgálaton kívüli tűzoltót tud berendelni állomáshelyére.

Az ország nagy részén havazik

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. friss összesítése szerint változó intenzitással havazik a Dunántúlon, az Alföld déli megyéiben valamint Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megye déli részén.

A fő- és az alsóbbrendű utak burkolata a havazással érintett területeken latyakos, hókásás, néhol havas, de a téli viszonyoknak megfelelően járható. Az autópályák közül az M6-os és az M60-as Baranya és Tolna megyei szakaszán havas, az M7-esen pedig a Balaton melletti szakaszon latyakos, hókásás a burkolat. A zrt. a területeken több mint 300 munkagéppel dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítási munkákon.

Sok helyről jeleztek párásságot az útellenőrök, de 100-300 méter közötti látótávolságot csak Vasvár, Lenti, Ajka, Mohács és Cegléd környékén észleltek. A gyorsforgalmi utak közül az M6-os bátaszéki szakaszán csökkent 100-300 méter közé a belátható útszakasz hossza.