Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Munkaszünet lehet december 24-e - jelentette a kormányközeli, gyakran naprakész információkkal rendelkező Magyar Idők. A lap elismétli az üggyel kapcsolatban, hogy a munkaadók ellenzik az újabb pihenőnap bevezetését, mert sok cég eddig is megadta ugyan munkaszünetnek ezt a napot, de egy szabad szombaton ledolgoztatta az alkalmazottaival.

A szakszervezetek viszont gőzerővel gyűjtik az aláírásokat egy népszavazás megtartása érdekében, amelyen az emberek letehetnék a voksukat december 24-e munkaszünetté nyilvánítása mellett - tájékoztatja olvasóit a napilap.

Mivel várhatóan összejön a referendum megtartásához szükséges 200 ezer aláírás, az ügy napirendre kerül a versenyszféra és a kormány e heti konzultációs fórumán - tudta meg a jól értesült újság. Ami még fontosabb, a kormány dönthet úgy, hogy a több milliárd forintba kerülő népszavazás költségét megspórolandó parlamenti döntéssel nyilváníttatja munkaszüneti nappá december 24-ét.

Azaz - folytatódik az írás - a jelenlegi lehetőségek arra engednek következtetni, hogy jövőre ezen a napon nem kell dolgozniuk az embereknek (idén vasárnapra esik december 24-e).

(A nyitókép forrása: StockSnap.io)