A Magyar Közlönyben megjelent határozat nem szól arról, hogy Magyarország még nem jutott hozzá a 2021–2027-es programozási időszakban, az egyes európai uniós alapokból származó támogatásokhoz. Ennek ellenére a kormány meghirdette a  Digitális Megújulás Operatív Program Plusz idei és jövő évi fejlesztési keretét. A program négy prioritást tartalmaz.

Az Intelligensebb Magyarország című 1. prioritás legnagyobb megpályázható összeg 50 milliárd forint, erre azok a digitális szereplők startolhatnak, akik támogatással akarnak piacra lépni. A Kormányzati döntéstámogatási adatelemző és támogató központ 17 milliárdhoz jut.

A Hi-tech és zöld átállás című 2. prioritásból kiemelendő az a 15 milliárd forintos támogatás, amelyből olyan informatikai fejlesztések támogatandók, amelyek az időjárásfüggő és megújuló alapú energiáknak a villamosenergia-rendszerbe történő integrálását segítik.

A Magyarország csatlakoztatva című 3. prioritás egyedül a gigabitképes hírközlési hálózat fejlesztésére tartalmaz 6 milliárd forintot. Végül a Digitális Állampolgárság című 4. prioritás a digitális oktatásra irányozza elő a legtöbbet, 25 milliárd forintot.