Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szabó Gáborné, a csengeri hölgy, aki Kósa Lajos tárca nélküli miniszterre bízta csillagászati nagyságú állítólagos öröksége kezelését, hogy vegyen belőle állampírt, 2013 áprilisában papíron megajándékozta a miniszter feleségét 2,633 millió euróval (akkori árfolyamon 800 millió forint) - írta a Népszava a birtokába került dokumentumokra hivatkozva.

A papírokból az nem derül ki, hogy a politikusfeleség meg is kapta volna az összeget, sőt, a Magyar Nemzet korábbi cikke alapján úgy tűnik, hogy az ajándékozó meggondolta magát, új dokumentum született, amelyben már Kósa édesanyja lett a kedvezményezett. Szabó Gáborné ügyvédje, Helmeczy László szerint a dokumentumok alapján úgy tűnik, hogy ugyanarról a pénzről van szó.

A Népszava azt is kiderítette, hogy közel 40 millió forint értékű külföldi ingatlanvagyona lehet annak a cégnek, amelyet a napilap szerint tavaly töredékáron vett meg Kósa Lajos felesége a miniszterhez több kötődő lobbistától. Eddig annyit lehetett tudni, hogy az asszony hatmillió forintért vette meg a Tócó-Pece Kft.-t, amelynek eszközállománya 139 millió forint volt.

A Blikknek sikerült szóra bírnia az asszonyt: "Egészen 2008-ig az átlagemberek mindennapjait éltem a férjemmel. Ő határőrként dolgozott, én pedig alkalmi munkákat vállaltam a mezőgazdaságban vagy a cukrászatban. Egy nap azonban kiderült, hogy létezik ez a mesés vagyon, amely az enyém, és nagyságrendileg 1300 milliárd forintot ér. Kaptunk belőle valamennyi előleget, amit megpróbáltunk befektetni. A fiam például boltot és kocsmát nyitott belőle."

Adakoztunk is, amennyit tudtunk, segítettünk a környezetünkben élőknek. Amikor a pénz elfogyott, kölcsönkértünk barátoktól, ismerősöktől, abban a tudatban, hogy nemsokára visszaadjuk majd - mondta Szabó Gáborné.

A fotó forrása: Shutterstock.