A részvénypiac forgalma 10,8 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint kibocsátói hírek híján a nemzetközi hangulat határozta meg a csütörtöki kereskedést, az enyhe emelkedés ennek köszönhető. Jelentősebb erősödést csak az OTP ért el, ellensúlyozva a szerdai árfolyamcsökkenést - tette hozzá Varga Zoltán. A szakértő szerint a befektetők már a monetáris tanács jövő keddi ülésére figyelnek, így a következő napokat a jegybanki kamatdöntést megelőző várakozások határozhatják meg.

Csütörtökön a Mol árfolyama 20 forinttal, 0,83 százalékkal 2394 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 265 forinttal, 1,61 százalékkal 16 765 forintra erősödött, forgalmuk 6,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1,0 forinttal, 0,24 százalékkal 419 forintra gyengült, forgalma 54,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,37 százalékkal 8185 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,1 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3784 ponton zárt csütörtökön, ez 11,26 pontos, 0,30 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!