A floridai Orlandóban egy klubban tartott szilveszteri mulatságon dördültek el fegyverek. Az egyelőre ismeretlen okból elkövetett gyilkosságnak két halálos áldozata van - írja az MTI.

Több mint kétszázan ünnepelték az új esztendőt, amikor helyi idő szerint hajnali négy órakor egy férfi lövöldözni kezdett. A klub biztonsági szolgálatának munkatársai ugyan a helyszínen voltak, de néhányan közülük éppen kint levegőztek. A támadót elfogták.

A nyugat-virginiai Huntington városban szintén szórakozóhelyen történt lövöldözés. Az incidensnek nincsenek halálos áldozatai, Ray Cornwell rendőrfőnök közleménye szerint több sebesültet találtak a szórakozóhely előtti parkolóban is. Összesen hét embert vittek kórházba.

A CBS televízió jelentése szerint Puerto Ricóban - amely az Egyesült Államok társult állama - egy négytagú családot gyilkoltak meg az otthonában a szilveszteri ünnepléskor. A család ötödik tagja, egy 16 éves fiú, túlélte a merényletet, de életveszélyes állapotban ápolják a kórházban. Carlos Nazario rendőrfőnök újságíróknak azt nyilatkozta, egyelőre nem ismerik a gyilkosság indítékait, és az elkövetőt is keresik.