Hétfőn teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ipari termelői árak júniusi statisztikáját. Májusban a belföldi értékesítési árak 14,4, az exportértékesítési árak 9,6 százalékkal emelkedtek. Az ipari termelői árak átlagosan 11,3 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban. Az előző hónaphoz képest a belföldi értékesítés árai 1,3 százalékkal növekedtek, míg az exportértékesítés árai 0,9 és az ipari termelői árak összességében 0,1 százalékkal csökkentek. Az áremelkedés ütemét a forint euróval szembeni árfolyamváltozása, valamint a nyers- és alapanyagok drágulása befolyásolta - áll az MTI összefoglalójában. 

Szintén hétfőn közli a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) a júliusi beszerzésimenedzser-index (BMI) értékét. Júniusban erősödött a bizalmi index, a BMI szezonálisan kiigazított júniusi értéke 54,7 pont, tovább emelkedett a májusi 53,1 pontról, és a hatodik legmagasabb júniusi érték 1995 óta.

Szerdán a kiskereskedelmi üzletek júniusi forgalmáról jelenik meg statisztika. Májusban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 5,8 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit. 2019. májushoz, a járvány előtti időszakhoz képest 3,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom a naptárhatástól megtisztított adatok alapján. Májusban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 2,6 százalékkal, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 8,7 százalékkal, az üzemanyag-kiskereskedelemben 9,7 százalékkal nőtt az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az év első öt hónapjában a forgalom volumene 1,2 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál.

Pénteken az ipari termelés és a külkereskedelem júniusi teljesítményét közli a KSH. Májusban az ipari termelés 39,1 százalékkal haladta meg a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedések miatt egy évvel korábbi alacsony szintet, munkanaphatástól megtisztítva a termelés 40,2 százalékkal emelkedett. Az előző hónaphoz viszonyítva 3,4 százalékos volt a kibocsátás szezonálisan és munkanappal kiigazított emelkedése. Az év első öt hónapjában az ipari termelés 18,1 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakával összevetve.

Májusban az export euróban kifejezett értéke 38,9, az importé 39,7 százalékkal nőtt. Az aktívum 68 millió euró volt, az egyenleg 19 millió euróval romlott az egy évvel korábbihoz képest. A külkereskedelmi termékforgalom forintban mért árszínvonala a kivitelben 5,5, a behozatalban 8,0 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A cserearány 2,3 százalékkal romlott. A forint árfolyama az euróhoz mérten 0,9 százalékkal gyengült, a dollárral szemben 9,5 százalékkal erősödött.