Eszerint a déli óráktól Borsod-Abaúj-Zemplén megye keleti és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északi részén is számítani lehet viharos (60-70 km/h) széllökésekre. Estére a Dunántúlon mérséklődik a szél. A Tiszántúlon napközben előfordulhat egy-egy zivatar.

Az országos előrejelzés szerint vasárnap többnyire borult lesz az ég, bár napközben a Dunántúlon már lehetnek elvékonyodások a felhőzeten. A Dunántúlon nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék, keleten viszont további - helyenként akár jelentős mennyiségű - eső eshet, a Tiszántúlon délelőtt pedig még kialakulhat egy-egy zivatar.

A mindenütt északnyugatira, északira forduló szél megerősödik, főként a Dunántúlon és északkeleten nagy területen viharossá fokozódik. Mérséklődés a Dunántúlon az esti órákban valószínű, északkeleten viszont csak hétfőre virradóra várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 10 fok körül, keletebbre 11 és 15 fok között várható. Utóbbi várhatóan még délelőtt áll be, majd fokozatosan csökken. Késő este 4 és 8 fok valószínű.