Még meg sem tartották az országgyűlési választásokat, amikor már kihirdették annak az 1 milliárd forintos közbeszerzésnek az eredményét, mely révén új telefonokhoz és notebookokhoz jutnak a képviselők, valamint a kormánytagok egy része. Ebből már lehetett tudni, hogy 250 politikus új iPhone készüléket kap, de ennél több részletet nem osztottak meg.

Kedden az új parlament megalakulásáról a képviselők kézhez is kapták az új mobilokat - a hvg.hu fotói alapján -, így már azt is lehet tudni, hogy a legújabb iPhone X-eket nyűhetik a ciklus végéig.

A beszerzést a Magyar Telekom nyerte, amely 520 millió forint keretösszegben szállíthat telefonokat és nyújthat távközlési szolgáltatást, míg 30 millió forintért távmunka-eszközökhöz szükséges mobil internet szolgáltatást biztosít. Ez mintegy 700 darab telefonos előfizetést (SIM), 808 darab telefonkészüléket (413 középkategóriás Android, 145 prémiumkategóriás Android és 250 iPhone (vagy azzal egyenértékű) készüléket jelenthet, valamint 500 darab előfizetést (SIM) a távmunkás mobilnet szolgáltatáshoz.

Egy új iPhone X ára jelenleg nagyjából 270-330 ezer forint között mozog a szolgáltatótól függően. A listaár ennél magasabb. A telefonok értékét az Országgyűlés Hivatalának oldalára feltöltött szerződésben nem részletezték.

A fotó illusztráció, forrása: MTI Fotó/Balogh Zoltán.