Továbbra is erős és stabil a gazdasági növekedés Magyarországon - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a friss GDP-adatok megjelenése után tartott sajtótájékoztatóján. A várakozásokkal szemben nem lassult a növekedés az utolsó negyedéveben sem, sőt az a NGM várakozásait is meghaladta - tette hozzá a miniszter.

2013-ban elindultunk egy egészségesebb és kiszámíthatóbb növekedés irányába, a magyar gazdaság egyre inkább meg tud birkózni az EU-s és keleti gazdaságokból begyűrűző kockázatokkal. Fontos kiemelni, hogy a három százalék feletti növekedés úgy alakult ki, hogy nem jött létre egyensúlytalanság, sem a fizetési mérlegben, sem az államháztartásban. A 3,5 százalékos értékkel dobogós helyre kerül a magyar növekedés - fogalmazott Varga Mihály.

A kedvező GDP+adat az is biztosítja, hogy az államadósság 2014-ben is csökkenjen - tette hozzá a miniszter, aki szerint az idei 2,5 százalékos előjelzésénél is gyorsabban nőhet a magyar gazdaság. Jó okunk van úgy kalkulálni, hogy idén februárban a magyar GDP már meghaladja a 2008 októberi előtti szintet - fogalmazott az NGM vezetője.