Az ÁSZ közleményéből kiderül: mintegy 250 esetben tettek jelzést a hatóságok felé - írja az MTI.

A számvevőszék beszámolója szerint amellett, hogy véleményükkel támogatták a 2018. évi központi költségvetés megalkotását, valamint elvégezték a 2016. évi zárszámadás ellenőrzését és az állami vagyongazdálkodás ellenőrzését, idén ellenőrizték az államháztartás információs rendszere, valamint a hivatalos statisztikai szolgálat működését, az adatvédelem hazai keretrendszerének és adatnyilvántartásainak kialakítását, működését, illetve az uniós kutatás-fejlesztési és innovációs támogatások felhasználásának megfelelőségét.

Az ÁSZ 2017-ben befejezte a parlagfű elleni védekezés és a kéményseprő-ipari szolgáltatás rendszerének ellenőrzését, továbbá elvégezte a gyermekvédelmi rendszer eredményességének ellenőrzését is.

Egyebek mellett a számvevőszék idén nagy számban ellenőrzött állami tulajdonú gazdasági társaságokat; 51 állami vállalat ellenőrzése fejeződött be 2017-ben.

Az ÁSZ idén is folytatta a költségvetési támogatásban részesült pártok és pártalapítványok gazdálkodásának ellenőrzését, utóellenőrzését. Tíz ilyen jelentést hozott nyilvánosságra, és további pártok, pártalapítványok ellenőrzését kezdte meg 2017. második félévében.

Idén többek között két közalapítvány - a MÁV Szimfonikusok és a Budapesti Fesztiválzenekar - ellenőrzése is befejeződött - írták.