Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tranzitpont szívesen látja további ukrán tolmácsok és önkéntesek jelentkezését is. Továbbá a lakosságot arra kérik, hogy az adományokat ne a BOK csarnokba, hanem továbbra is a karitatív szervezeteknek juttassák el - olvasható a közleményben.

A BOK (volt Syma) csarnokban kulturált körülmények között több órát is eltölthetnek a menekülők. Az éjjel-nappal nyitva tartó tranzitponton ételt, italt, orvosi ellátást, tisztálkodási lehetőséget, utazásszervezést, internetelérhetőséget biztosít számukra a kormány a karitatív szervezetekkel és önkéntesekkel együttműködve.

A MÁV kihelyezett nemzetközi jegypénztárat üzemeltet a tranzitponton, ahol a menekülők átvehetik szolidaritási jegyüket. A tranzitponton segítenek nekik eljutni a pályaudvarokra vagy a Liszt Ferenc-repülőtérre is. A menekültek szállításához szükséges buszokat a Budapesti Közlekedési Központ és a Volánbusz biztosítja.

Akik csak néhány napig akarnak Magyarországon maradni, azok számára a humanitárius szervezetek biztosítanak szállást. Azok elhelyezéséről pedig, akik tartósan maradnának, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gondoskodik, a megyei védelmi bizottságokkal együttműködve.

A kisgyermekes anyák számára baba-mama-sarkot, a gyermekeknek játszósarkot alakítottak ki. Akik hosszabb távon Magyarországon képzelik el az életüket, azok munkalehetőségekről is tájékoztatást kaphatnak a BOK csarnokban - áll a közleményben.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.