Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Két kicsi, de nagy forgalmat bonyolító utca felújításáról döntött idén az I. kerületi önkormányzat.

Az egyik a Halász utca, amely a Fő utcát köti össze a Bem rakparttal és vezet le az alsó rakpartra. Bár az önkormányzat korábban lapunkat arról tájékoztatta, hogy a forgalmat csak az egyik irányban vágják el, végül azonban teljes szélességben lezárták a rövid utcát. Ezt oldották fel most. Kordonok még vannak a területen, úgyhogy érdemes óvatosan közlekedni és parkolni.

A változás az autósok számára azt jelenti, hogy al alsó rakpart felé nem kell végigállni a Fő utcai dugót a pár száz méterre lévő Jégverem utcáig, hogy vissza tudjanak fordulni. A másik irányban pedig nem kell elmenni a Szilágyi Dezső térig.

A Fő utca másik oldalán lévő Ponty utcában még folynak a munkálatok. Jelenleg a Fő utca és a Kapucinus utca közötti szakasz van teljesen lezárva, csak a gyalogosokat engedik át (néha még őket sem).

A felújításokra azért volt szükség mert mind a két utcán macskakő burkolat volt, a Ponty utca pedig erősen lejt, télen nem volt jó rajta közlekedni sem autóval, sem pedig gyalogosan.

Forrás: Google Maps

A környéken van még egy különösen csúszós és óriási forgalmat átengedő rövid útszakasz: a Corvin tér nyugati, élesen kanyarodó, sárga macskaköves része (a térképen sárgával jelölve), ahol télen vagy esős időben nagyon könnyű nekicsúszni a magas padkának, ha valaki nem kellően lassan veszi be a kanyart.

A Corvin térnek ez a szakasza vezeti le az Iskola utca forgalmát a Fő utcára, így ez is gyakran be szokott dugulni. Ezt ugyanakkor az önkormányzat nem újítja fel.