Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem kaptak számlát, ezért nem fizet a kukaholding a fővárosnak - mondta az ATV híradójában Fürjes Balázs. Az államtitkár szerint amint megtörténik az adategyeztetés, kifizetik a 2019-ből fennmaradt 10 milliárdos összeget az FKF-nek.

Mártha Imre, a cég vezetője szerint az a gond, hogy az elszámolás bonyolultsága miatt az FKF jóval később jut pénzéhez, mint amikor közvetlenül hozzá folyt be a kukadíj. A cégvezető azt mondta, ha a kukaholding részéről nyitottak rá, akár 2-3 napon belül ki tudják állítani a számlát a tízmilliárdos összegről.

Hónapok óta vita folyik a kormány és a főváros között arról, miért nem fizeti ki a Nemzeti Hulladékkezelő Koordináló és Vagyonkezelési Zrt, vagyis a Kukaholding a fennálló tartozást a munkát elvégző fővárosi cégnek. A mintegy 10 milliárdos összeg ugyanis már befolyt a holdinghoz. Ezt a főpolgármester többször szóvá is tette.

"Én azt gondolom, hogy Magyarországot Orbán Viktor irányítja, nem a Kukaholding, tehát ez a pénz jár a budapestieknek. Amit befizettek a szemétdíjra az az ő pénzük és az jár nekik vissza, különben össze fog omlani Budapesten a szemétszállítás." - mondta korábban az Egyenes beszédben Karácsony.

A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szombati közleményében azt írta: azért nem fizettek, mert az utolsó 2019-es számlát az FKF még nem nyújtotta be a kukaholdingnak.

Fürjes Balázs pénteken személyesen tárgyalt Karácsony Gergellyel, ahol egyetértettek abban, hogy könnyen és gyorsan rendezhető a helyzet.