Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Senki pénzére nem vagyunk rászorulva, az ország a saját lábán áll - mondta még egy decemberi interjújában Orbán Viktor miniszterelnök.

De Csepreghy Nándor ennek éppen az ellenkezőjéről beszélt kedden a HG Media gazdasági konferenciáján: véleménye szerint akkor jelenthetjük ki, hogy erős a magyar a gazdaság, ha elmondhatjuk, hogy az ország külső pénzek felhasználása nélkül, azaz teljesen a saját erőforrásaira támaszkodva képes elérni legalább háromszázalékos bővülést minden évben. De úgy látja, még nem tartunk itt.

Az államtitkár emellett arról beszélt, hogy a magyar gazdaságban a 2010-es kormányváltás idején még a beruházások 98 százalékát fedezték uniós pénzekből, ami mostanra 50 százalékra csökkent. Ez azonban még mindig magasnak tűnik ahhoz, hogy a magyar gazdaság a saját lábára álljon - írja a Magyar Nemzet, amely idézi Csepreghy véleményét, hogy az állam aktív szerepvállalása nélkül nem lett volna nagyobb növekedés. De szerinte még nem tudni, a nyugodtabb időszakban mekkora állami szerepvállalás szükséges a gazdaságban.

A fotó forrása: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt.