Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap kínai ügynökségek honlapját nézte át, és olyan marketingcélú felhívásokat talált, amelyek hangsúlyozzák, hogy az elbukott alkotmánymódosítás ellenére jövőre is folytatódik a kötvényprogram, de a bevándorlási szabályok szigorodása miatt azért érdemes minél előbb megvenni a letelepedési kötvényt az ezt tervezőknek. Kínában a lap szerint az az egyébként téves információ is kering, miszerint Magyarország kvóták alapján osztja ezt a lehetőséget, ezért az ügyfeleknek sietniük kell, nehogy lemaradjanak. Az ügynökségek arról tájékoztatják a leendő ügyfeleket, hogy
érdemes a jövő év első negyedévében bevásárolni.

A kötvényvásárlásban továbbra is él a hitelkonstrukciós lehetőség, ami annyit tesz, hogy csak félárat kell kifizetnie az ügyfélnek, a futamidő lejártakor azonban nem kap vissza semmit. Amennyiben feltételezzük, hogy az így letelepedők nem hordoznak fokozott biztonsági kockázatot, akkor ez egyébként jobban megéri Magyarországnak a normál konstrukciónál, ami szintén a Magyar Nemzet számításai szerint eddig 8,7 milliárdos buktát jelent majd a költségvetésnek. Mindemellett a kötvényforgalmazó cégeknek 110 milliárdos üzletet jelentett a program két év alatt. Ebből 34 milliárd közpénzként is felfogható, mivel ez a kötvények után járó kamat értéke. A Magyar Nemzet számításai szerint két éve feleslegesen magas kamattal finanszírozza az állam az államadósságot.

A kormány azt ígérte, maguktól is meg fogják szüntetni a programot, mivel az ország jobb gazdasági helyzete miatt nincs már rá szükség - olvasható a portálon.