Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Folytatódik a taxisok ellenőrzése. A forgalmas drosztokon és próbavásárlással végzett ellenőrzéseken már június utolsó két hetében is közel 150 gépjármű esett át.

A fokozott ellenőrzés a teljes idegenforgalmi főszezonban, augusztus végéig folytatódik. Egyszerre több ellenőri egység dolgozik elsősorban a nemzetközi repülőtér és a főpályaudvarok környékén, a belváros más, turisták körében népszerű pontjain.

Az első tapasztalatok alapján a szakhatóság munkatársai a taxishiénákkal szembeni hatékonyabb fellépés érdekében egyeztetést kezdeményeztek a Repülőtéri Rendőr Igazgatósággal.

A fokozott ellenőrzések kiemelt célja, hogy kiszűrjék azokat a taxisokat, akik a szabályokat nem tartják be, így például nem rendelkeznek engedéllyel. A hatóság szakemberei a közlekedés biztonsága érdekében vizsgálják a járművek műszaki megfelelőségét is.

Jogsértés megállapítása esetén számos különböző szankciót alkalmazhatnak a helyszíni bírságolástól a taxis engedély visszavonásának kezdeményezéséig, de akár a jármű rendszámát is bevonhatják az ellenőrök.