Tarlós István szerint Budapest nagyon sokat erősödött a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának létrejöttével: például a fővárosnak beleszólása lesz az állami projektekbe is - idézi a Népszava a főpolgármester nyilatkozatait. A közfejlesztési tanács elnöke Orbán Viktor, mellette társelnök lesz a főpolgármester Tarlós István.

A főpolgármester a fejlődő Budapest apropóján példaként említette a 3-as metró Káposztásmegyerig történő meghosszabbítását, a HÉV-vonalak és -szerelvények felújítását, új villamosvonal építését a Bajcsy-Zsilinszky úton a Kopaszi gát irányába, a BKV járműcseréjének felgyorsítását, új Duna-hidak építését, a Lánchíd és környékének felújítását, új p+r parkolók létesítését, a Népliget rekonstrukcióját, a Nyugati tér átalakítását és a Cséry-telep teljes kármentesítését.

Az e-jegyrendszer fejleményei

Elismételte, hogy a budapesti elektronikus jegyrendszer (RIGO) nem dőlt be, hanem a fővárosi projekt nagy valószínűséggel csatlakozik a MÁV-éhoz és a Volánéhoz. Az ügy miatt felmentették Dabóczy Kálmánt a BKK vezérigazgatóját.

Vitézi Dávid, a BKK korábbi vezetője az üggyel kapcsolatban őt ért vádakra reagálva közösségi oldalán határolódott el a RIGO kudarcától. Annak az online fizetést, bankkártyás utazást, teljesen digitális jegyváltást és -ellenőrzést lehetővé tevő rendszernek, amelyről az ő irányításával szerződést kötöttek, a megállapodás szerint 2017-re kellett volna elkészülnie.

A szerződés 2014 őszi aláírása után két hónappal a projekttől teljesen függetlenül távozott a BKK-tól, a most kirúgott vezérigazgató pedig ezt követően eltávolította a projekt vezetőjét, majd távozott a teljes banki és informatikai hátterű, a jegyrendszer bevezetésén és előkészítésén addig dolgozó profi csapat is a BKK-tól.