A Kopaszi-gát közparkjának hőerőműhöz közelebbi, dél-nyugati részén immár nem lehet lemenni az öböl partjához, pedig a homokos-löszös talajon nemrég még kisebb kulturális fesztivált is tartottak. A töltésen kerítés fut végig, ez tartja távol az érdeklődőket. A táblán magántulajdonra figyelmeztet a felirat - olvasható a portálon.

Az elkerítés azért érheti kellemetlenül a Kopaszi-gát közönségét, mert heteken belül itt a vakáció, és a Duna-öbölben nyáron rengetegen strandolnak - és merülnek el a vízben a tiltó tábla ellenére.

Mint kiderült, nem a 120 méteres toronyházat is tartalmazó, a komplexum gazdája, a Garancsi István-féle Property Market áll az intézkedés mögött. Válaszukban azt írták: az előző tulajdonos "biztonsági okokból" döntött így, mert korábban nem volt üzemeltetője a "strandként funkcionáló fövenyes résznek".

Az is kiderül a levélből, hogy a terület maga a BudaParté: "az öböl ezen szakasza a BudaPart fejlesztés része és a beruházó célja annak hasznosítása és mielőbbi megnyitása."

A Property Market állítása szerint a part már 2014-től körbe van kerítéssel kerítve. Miközben a partot fürdési tilalom ellenére használták fürdőzők. A cég célja a terület pihenési célú hasznosítása és a mielőbbi megnyitása.